Zo maak je het:
Maak de paprika’s schoon en verwijder de zaadlijsten, maak de uien schoon en verwijder de schil.
Snijd de paprika’s en de uien in gelijke stukken van ongeveer 2x2 centimeter.
Bak de uien aan in een klontje boter. Als de uien glazig zijn voeg je de paprika’s toe en bak je dit 2 minuten mee op middelhoog vuur.
Blus de uien en paprika’s af met de groentebouillon en laat het 15 minuten zachtjes koken op laag vuur. Pureer de soep met een staafmixer en voeg de slagroom toe. Breng de soep op smaak met peper en zout.
Hak de walnoten fijn en gebruik dit als garnering in de soep. Dat doe je ook met de kruide olie die is gemaakt van de kruiden van De Heische Hoeve. De halloumi kaas kan verbrokkeld worden net zoals feta en ook als garnering in de soep gebruikt worden.
Was de blaadjes van de look zonder look goed, stapel ze op en maak er een rolletje van, zo kan je er dunne lintjes van maken. Dit noem je ook wel een chiffonade. Strooi de chiffonade in de soep als garnering.
- 4 rode paprika’s
- Walnoten van Tokonoot
- Halloumikaas van Boereninnatuur
- Kruidenolie
- 500 ml groentenbouillon
- 100 ml slagroom
- 2 uien
- Peper en zout
Look zonder look
Hoe kan je het herkennen?
Look-zonder-look kan 20 tot 100 cm hoog worden. De plant is gemakkelijk te herkennen aan zijn geur. Het fijnwrijven van het blad geeft namelijk een knoflookachtige geur.
Hoe gebruik je het?
Pluk de jonge, kleine blaadjes van de plant. Was de blaadjes goed, stapel ze op en maak er een rolletje van, zo kan je er dunne lintjes van maken. Dit noem je ook wel een chiffonade. Strooi de chiffonade in de soep als garnering.