4 personen
15 minuten (+1 uur koelkast)
Zuster Agatha truffels
Hoe maak je het?
Smelt de chocolade in de magnetron door de chocolade iedere keer 30 seconden te verwarmen en daarna door te roeren. Als de chocolade vloeibaar is voeg je de boter aan de chocolade toe, roer dit door met een pannenlikker. Voeg het bier toe en roer voorzichtig door. Het lijkt alsof het gaat schiften maar als je blijft roeren dan neemt de chocolade het bier op. Zet deze massa een uur in de koelkast. Hak het amandelschaafsel en meng dit met de cacaopoeder. Maak kleine bolletjes van de chocolade massa en rol deze door het amandel-cacaomengsel. Zet de truffels weg in de koelkast en serveer ze bij de koffie of thee na het diner.
Wat heb je nodig uit de box?
- 250 gram pure chocolade
- 125 ml. Zuster Agatha bier van de Muifelbrouwerij
- 50 gram cacaopoeder
- 50 gram amandelschaafsel
Zelf zorg je voor...
- 25 gram boter